dimarts, 15 de gener del 2013

Els secrets de la vida, nou seminari del Sr. Lozano

ATENCIÓ! PLACES EXHAURIDES! 
SI US INTERESSA QUEDAREU EN LLISTA D'ESPERA! 

SEMINARI : ELS SECRETS DE LA VIDA

Curs dedicat a explicar d’una manera senzilla, els coneixements de la biologia moderna i les seves aplicacions a la millora de la vida humana, així com les seves més transcendents aportacions a la cultura universal.
Impartit per: Sr. Francesc Lozano Winterhalder
Sr. Francesc Lozano

PROGRAMA:
1 – ELCONTROL DE LA VIDA: Composició dels éssers vius -  l’ADN i les proteïnes: com són? Com es coordinen? – Aplicacions a la criminologia.
2 – SEXUALITAT I VIDA: El perquè de la sexualitat La formació de les cèl·lules sexuals –– La clonació i cèl·lules mare – L gènesi d’una nova vida.
3 – LES FORMES MÉS PETITES DE VIDA: Cèl·lules, bacteris i virus – El cicle de la vida de les cèl·lules – El cas de les cèl·lules tumorals.
4 – VIRUS, MALATIES, DEFENSA: Què són els virus i com actuen? Les defenses del cos – Malalties infeccioses – Antibiòtics – Els grups sanguinis.
5 – LES GRANS APLICACIONS DE LA BIOLOGIA: La biotecnologia i les seves implicacions en l’àmbit de la salut, l’agricultura, la ramaderia i d’altres – Guerra biològica.
6 – LA TRANSMISSIÓ DE LA VIDA: L’herència genètica – Gens i caràcters hereditaris – Cromosomes - Les mutacions - Malalties d’origen genètic – Diagnòstic prenatal.
7 – LA VIDA I LA VIDA HUMANA EN EL TEMPS:  L’evolució i l’origen de l’home – Els mecanismes que governen l’evolució biològica – Les grans etapes de l’hominització.
8 – LA VIDA EN CONDICIONS EXTREMES: Classificació dels organismes atenent als seus metabolismes – Extremòfils i vida extraterrestre – El “Daisy world”.

Horari : DIVENDRES DE 11 A 12:30h

Dates: 8 i 22 de febrer, 8 i 15 de març, 5 i 12 d’abril, 10 i 24 de maig

Lloc: Seu de les AUGG – c/ Casanova, 36 ent. 2ª

PREU: 67€

Inscripcions: Oficina AUGG – Casanova, 36 et 2a (10 a 13h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes-nos un suggeriment, o comparteix amb nosaltres el que vulguis